- Rørende å se takknemligheten

Tjue unger i småskolealder sto oppstilt på fotballbanen for å ta imot de norske gjestene. Ayamaraflagget ble heist og nasjonalsangen ble sunget fra ivrige barnemunner. Volontørene fikk et nært møte med Bolivia i introduksjonsuka.

TEKST: Ellen Hesselberg

En måneds innføringskurs i spansk og jobb på barnehjem har volontørene gjennomført. Før de blir kastet ut i jobber som blant annet engelsklærer og fotballvolontør, ble det arrangert en introduksjonsuke. Dette er en uke der volontørene blir introdusert for Misjonsalliansens mange prosjekt i Bolivia.

De fleste av volotørene skal kun jobbe i et av prosjektene, men under denne uka fikk de besøke alle. Det innebærer blant annet helsesenter, fotballprosjektet, hiv/aidssenteret, mikrokreditt og skoler i byen og på landsbygda.

- Det er kjempebra at vi blir tatt med på en slik uke. Det er virkelig inspirerende å få se med egne øyne hva Misjonsalliansen arbeider med. Det motiverer oss å se at arbeidet har en så stor betydning i folks hverdag, sier en storfornøyd volontør Ingeborg Ims Winther.

Humpete veier, støv og gater med enorme murer. Svært få får lov til å komme innenfor disse murene, men denne uka fikk volontørene muligheten. De besøkte lånekunder på El Alto.

Bak en av murene, i et lite rom med en enslig lampe, driver en far og to sønner et snekkerverksted. To soveromsmøbler var nesten ferdige, alt laget for hånd. Stolt kunne han fortelle at ved hjelp av et lite lån har de kunnet starte dette verkstedet. I tillegg har de fått kjøpt en minibuss, så de kan spe på inntektene.

- Noe av det mest interessante vi fikk være med på var å få besøke folk. Å virkelig få se hvordan de lever. Som turist ville jeg aldri fått opplevd dette. For eksempel var møtet med en av lånekundene spesielt. Han er skomaker, jobber hardt, og har virkelig troa på fremtiden og sin egen bedrift, sier volontør Elisabeth Aa.

Torsdag var langturdag, og høydepunktet for mange av volontørene. Turen gikk til Sorata, som er et av Misjonsalliansens tre prosjektområder.

Med støtte fra kommunen og Misjonsalliansen er nye klasserom på skolen Villa Cupupampa underveis. Etter rosende taler, danseinnslag og sang ble det servert mat på ekte boliviansk vis. Mange retter ble satt frem på et fargesprakende teppe og det var bare å forsyne seg. Men hendene.

Festen ble avsluttet med en livlig fotballkamp. Bolivia vs Norge, 20 små bolivianere vs 7 høydeslitne nordmenn.

Neste stopp på programmet lå ti minutters gange fra veien. Med grønnkledde fjell på alle kanter lå et lite bakeri. En arbeidsplass som gir inntekt til over 30 familier.

Med støtte fra Misjonsalliansen startet noen kvinner i Sorata et lite bakeriprosjekt, som nå har utviklet seg til å bli mye større enn først forventet. Nå leverer de store mengder brød til flere steder i Bolivia, og brødene er kjente for å være virkelig gode.

- Det var veldig rørende å høre hvor takknemmelige alle vi besøkte var. Vi ble takket for alt vi i Misjonsalliansen har gjort for dem, og for at vi ville komme på besøk. Den takken må også rettes til de i Norge som gjør det mulig å drive dette arbeidet, forteller Ingeborg Ims Winther.


Årets volontører sammen med utsendingene Mari Buer Vik og Stig Lemvik. Helen Eskeland, Elisabeth Aa, Ingeborg Ims Winther og Ellen Austerheim. Per Ambjørn Haga Hvarnes, Ellen Hesselberg og Arne Gjone.

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom