Hvor går man på do over tregrensa?

Det er godt å være tilbake til Sør-Amerika. Spesielt fikk vi merke dette da vi var på tur til Cochabamba. Vi kjørte i timesvis over Altiplano, høysletten i Andesfjellene som ligger på om lag 4000 meters høyde.

I følge Wikipedia er Altiplano et geografisk område i Sør-Amerika. Navnet, som stammer fra spansk språk, betyr rett og slett høyslette. Området ligger i Andesfjellene og omfatter landområder i Chile, Argentina, Bolivia og Peru. Gjennomsnittshøyden er ca. 3.300 moh, mens i Peru og Bolivia ligger den noe høyere.

Altiplano er for oss et av de sterke symbolene på livet i Sør-Amerika, og forskjellene mellom fattig og rik. På Altiplano er vintrene harde og nettene kalde, og det er vanskelig å dyrke noe. Mens de i Cochabamba har tre potetavlinger hvert år, klarer de med litt flaks å få til en avling på Altiplano.

Folket på Altiplano har mange utfordringer. Vår tur over Altiplano gir egentlig bare en stor utfordring, hvor skal vi gå på do? Og det er kanskje betegnende på forskjellene her i landet.


_En av våre menn måtte på do, men fant ingen busker eller trær. For å ikke oppgi Lemviks identitet, skriver vi ikke hans fornavn.

Comments

  1. Stig  6038 dager siden   #

    Fine

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom