Julaften i Bolivia

På tross av sol, over 20 grader og familie mange tusen mil borte – det ble jul i år også.

Julaften feiret vi her i La Paz, oss fire sammen. Dagen begynte med norsk barnetv, og i år har vi sett Jul i Blåfjell på dvd hver dag. Askepott og hennes tre nøtter var også medbragt. Etterhvert fikk vi finstasen på, og vi hadde gudstjeneste på Casa Alianza sammen med de andre norske her.

Pinnekjøttet og kålrabistappen stod på bordet under middagen, og alt var som i Norge. Etter middag var det riskrem, og far i huset var den heldige finneren av mandelen og vinner av marsipangris.

Ut over kvelden var det presanger fra både Norge og Bolivia, og mens sola skinte inn vinduet startet vi med presangene. Vi tok en kunstpause etter en liten stund, slik at solen kunne gå ned og julestemningen ble noe sterkere.

Det er rart å feire jul så langt fra Norge. Savnet av familie og venner er der, men vi har hatt en fin og fredelig jul. 22. desember var alle utsendingene samlet til grøt og juletregang, og 2. juledag var vi igjen samlet til julelunsj hos familien Bråtane/Lemvik.

På tross av avstanden til hjemlandet har vi opplevd at julebudskapet er det samme, og i år igjen kan vi glede oss over at “en sønn er oss gitt”.

Se flere bilder fra julaften

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom