Konferanse og ferie i Santa Cruz

I en uke var utsendingene fra Ecuador og Bolivia samlet til konferanse i Santa Cruz. Vi hadde en uke ferie i byen før innrykket kom.

Utsendingene fra Ecuador og Bolivia var samlet til konferanse i Santa Cruz, Bolivia, den siste uka i januar.

Berit Okkenhaug fra Modum Bad var med denne uka. Hun hadde samlinger både dagtid og kveldstid om sammenhengen mellom arbeidet vi står i, utfordringer på det personlige plan og troen.

I tillegg ble det tid til både formelle og uformelle samtaler i flotte omgivelser i byen Santa Cruz, Bolivias største by som ligger sør-øst i lavlandet.


Under konferansen var det dåp av tvillingene Eidsaa.

Det er alltid spennende og interessant å møte utsendinger fra andre land og få utveksle erfaringer – for det finnes mange likheter i arbeidet i de to landene i Latin-Amerika.

Sjelden har det vært så mange på konferansen som dette året. Ni voksne og åtte barn hadde tatt turen fra Ecuador, og inkluderte seg fint med de lokale norsk/bolivianerne som bidrog med åtte voksne og elleve barn på konferansen. I tillegg var volontører og hushjelper med og hjalp til med et flott barneprogram.

Uka før var vi på tur i byen Santa Cruz og var også og besøkte kirkene som Jesuitt-misjonærene bygde i dette området på 1700-tallet. En flott tur og et historisk sted i Bolivia.


En av de gamle kirkene i Los Misiones.


Valgkamp i Bolivia. Hvem sier du ja til – Jesus eller Evo?

Eneste ulempen var at Arild ble syk, og etter blodprøver fant legen ut at det var dengue han hadde fått. Ikke så alvorlig heldigvis, men han var uten krefter noen uker.

Dengue er en sykdom som smitter gjennom mygg, og i noen tilfeller kan dette være svært farlig. Det har vært en epedemi i Santa Cruz de siste månedene – og svært mange er blitt smittet av Dengue.

Utsendinger som var med på konferansen var:

Fra Ecuador:
Familien Aasen/Andersen – Astrid, Andreas, Marte, Åsne og Silje.
Familien Eidsaa – Lina, Andreas, Malene og Thea.
Familien Sande – Siv Anett og Kjetil.
Familien Dobbe – Inger Lise, Knut Harald, Philip, Pernille og Frida.
Eirik Lundblad Næsheim.

Fra Bolivia:
Familien Beisland – Lina, Ben Tore, Synnøve, Tiril, Elida og Tore.
Familien Bråtane/Lemvik – Dagfrid, Stig, Olav, Ragna og Jan.
Familien Vik – Mari, Arild, Hanna og Filip.
Familien Mehus Rugland – Linda, Ronny, Sunniva og Marie.

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom