På kurs på Misjonshøgskolen

De siste ukene har vi vært på kurs for å lære om misjon, misjonsstrategi, bistand og diakoni. Og det nærmer seg sommer, ferie og utreise til Bolivia.

Misjonshøgskolen arrangerer hvert år to kurs for utsendinger for forskjellige organisasjoner. Første kurs er et misjonærforberedende kurs, mens det andre handler om bistand og diakoni.

Sammen med oss er Marit og Per Olav Bjørnstad som skal til Kina, og Siv Anette og Kjetil Sande som skal til Ecuador. I tillegg er det misjonærer fra Misjonssambandet og Misjonsselskapet, og vi er 23 deltakere til sammen.

Hvorfor skal vi på kurs? For det første har vi mye å lære. Det er spennende å få undervisning i misjonshistorie, møte med andre kulturer og hvordan få et sunt misjonærliv. Men viktigst har det vært å møte andre i samme situasjon. Vi har fått snakket om utfordringer og fått mange spennende innspill. Vi har også fått tid til å omstille oss, fra jobb som lærer og journalist til å bli klar for å reise til Bolivia.

Det nærmer seg sommer. Spenningen stiger. Flybillettene er bestilt, vi har forsiktig begynt å pakke og ny datamaskin er kjøpt inn. Vi leser om landet, om Misjonsalliansen og om norske barn som vokser opp i en annen klutur. 26. august blir det utsendelsesgudstjeneste i Klepp Frikirke. 2. september reiser vi.

Sist vi skrev var vi opptatt av å få leie ut huset. Det er nå i boks. Takk til de som har vært med å be for at ting skal legge seg til rette for oss. For det er en spennende tid, men vi føler fortsatt at det er et riktig valg vi har tatt.

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom