Solbrente på Titicaca

Fra 2. til 4. november var vi på tur til Copacabana, en by som ligger like ved Titicaca-sjøen. Vi hadde en flott tur, men kom noe røde tilbake.

Vi reiste sammen med familien Bråtane/Lemvik til Copacabana fredag formiddag. Turen gikk bra, og vi fikk oppleve mye spennende, blant annet å kjøre ferje/flåte over et sund i sjøen.

Stig hadde ordnet et veldig ok hotell, og vi fikk også tid til å shoppe litt fredag ettermiddag. Dagen ble avsluttet med en kaotisk middag på hotellet, med trøtte barn og sultne foreldre.


Olav og Hanna på taket på båten.

Lørdag var vi på båttur på Titicaca-sjøen. Der fikk vi blant annet besøke både Sol- og Måneøya, steder som er svært sentrale for Inca-kulturen og også for naturreligionen som både da og nå er viktig for bolivianere.

Vi hadde brukt mye solkrem, men kanskje ikke nok? Far og datter var nok de som var rødest (nå er vi brune), og neste gang tror jeg vi må opp noen hakk i solfaktor.


En av mange biler som ble velsignet.

Søndag brukte vi på å gå litt i byen. Da fikk vi oppleve velsignelse av biler. For oss er det nok mer naturlig å be foran en biltur, men for mange i Copacabana er det en synlig velsignelse å oppsøke kirken for at presten skal få velsigne bilen. Dette må de gjøre med de tre første bilene de kjøper. Da er familien nok velsinget. I tillegg til presten var det også ledre for den tradisjonelle religionen, som også var med og velsignet bilene. En spesiell blanding av katolisisme og naturreligion, som er vanlig i Bolivia. Det ble også ofret til moder jord og solguden under sermonien.

En flott tur, en flott innsjø og mye god fiskemat – og alle var enig i at det hadde vært en flott tur.

Se flere bilder:

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom