Tilbake til fortiden

Lørdag reiste vi sammen med fam. Beisland innover på Altiplano for å besøke landsbyen, Catacora, der Misjonsalliansen hadde arbeid før. Prosjektet ble avsluttet i 2005. Med oss hadde vi også Ronaldo som jobbet i prosjektet før.

Turen over Altiplano er hver gang en stor opplevelse. Naturen, lyset, dyr og folk langs veien kan ta pusten fra en. Vi hadde koselig pauser underveis der vi koste oss med stillheten på Altiplano og medbragt mat.

Det var rart å komme til denne landsbyen med 200 innbyggere. Det var som å komme hundre år tilbake i tid, men folkene som møtte oss var blide og vennlige og syns det var veldig hyggelig med besøk. De ville vise oss vevstuene som Misjonsalliansen hjalp dem å få i gang og skolen som nå var under utbygging.

Vi var imponerte over alle vevstolene og de flotte produktene de laget. Vi lot oss også imponere over skolens standard. Likevel er fattigdommen stor og vevene har stått litt for stille i det siste. Ulla har blitt dyrere og etterspørselen etter varene er også gått ned.

De vi møtte var likevel enige om at misjonens tiltedeværelse hadde betydd mye for landsbyen og området rundt. Noen uttrykte det slik: Misjonsalliansen lærte oss å gå. Nå må vi gå videre selv.
Vi møtte mange flotte mennesker i Catacora, og vi håper at veien ikke blir for tung å gå for dem.

Se flere bilder fra turen

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom