Tilbake til gamle trakter

Denne uka har vi vært på ferie i Peru. Vi har besøkt kjente i Arequipa, fått med oss varme kilder og kondor og seilt med sivbåt på Titicaca.

Fredag morgen satte vi oss i bilen og kjørte fra La Paz til Arequipa. Første utfordring var grenseovergangen med bil. Det viste seg at vi manglet internasjonal forsikring, men en fra den peruanske ambassaden i Bolivia kom i samme ærend, og fikk oss begge over.


Tilbake til Sør-Amerikas flotteste sentrum – Plazaen i Arequipa.

De første dagene var vi i Arequipa. Vi besøkte vår menighet San Martin, og traff igjen mange kjente. Ikke minst familien Chirinos, som vi var mye sammen med da vi var i byen fra 2000 til 2002. Vi fikk være med hjem på middag.


Esmeralda og Hector, med sine to barn Christian og Bridget.

Vi traff også våre venner Tina og Yolanda. Vi var også sammen med Esmeralda og Hector. Både vi og de hadde siden sist fått to barn, etablert oss, og vi hadde mye å mimre om og nye opplevelser å snakke om. Veldig kjekt å være tilbake i Arequipa og også kjenne at vi fortsatt har venner der.

I tillegg til Arequipa tok vi en tur til Colcadalen. Der bodde vi på vårt kjære hotell, Colca Lodge, med varme kilder. Dette var trolig høydepunktet for barna. Tidlig om morgenen reiste vi ut med håp om å få se Kondoren – verdens største fugl. Og den kom – seks forskjellige fugler fløy over oss denne morgenen.


Bading i varme kilder på Colca Lodge.


En av de flotte kondorene vi fikk se i Colca-dalen.

Videre gikk turen til Puno og sivøyene. Vi hadde en flott dag med båttur, omvisning og også en tur med sivbåt – før vi tok veien hjem lørdag ettermiddag.


Familien Vik i tradisjonelle klær på en av sivøyene utenfor Puno.

Det var veldig kjekt å komme tilbake til Peru, og særlig å treffe igjen venner som vi ikke har sett på seks år. Og trolig blir det ikke siste turen til Arequipa mens vi er her i Sør-Amerika.

Se flere bilder fra Peru

Comments

  1. hilde  5737 dager siden   #

    Dere så nesten ut som en ekte peruansk familie på det siste bilde. FANTASTISK FLOTTE!

  2. mari ann  5638 dager siden   #

    Å, nå sitter jeg med tårer i øynene-og savner dere- og Peru, fælt!! Jammen var det mange flotte opplevelser vi fikk sammen, og så koselig at dere fikk en fin tur nå sammen med Hanna og Filip!! Muchos abrazos de Grimstad;o)

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom