Titicaca

Siste helga med bestemor og bestefar tilbragte vi i Copacabana – en by ved Titicacasjøen. Vi bodde på et lite og hyggelig hotell med flott utsikt over sjøen.

Lørdag leide vi båt og reiste til Soløya. Soløya var et viktig religiøst sted for Inkaindianerne og der finner man tempelruiner fra denne tiden. Vi så ikke så mye til ruinene, men koste oss på stranda og med båtturen. Titicaca er virkelig flott – blå og klar. Med nydelig sol er det deilig å nyte livet på taket av båten.

På søndag overvar vi velsignelsen av biler utenfor katedralen i Copacabana. Har du kjøpt deg bil, ny eller brukt, er skikken den at du må til Copacabana for å få den velsignet. Både presten og de tradisjonelle medisinmennene/damene utfører denne handlingen. Alkohol blir ofret til Moder Jord og vievann dusjes over bil og sjåfør. Det er virkelig interessant å overvære denne sermonien. Det er religionsblanding i praksis.

På vei hjem til La Paz var vi innom sønnen til en av de som var med og bygde båter for Thor Heyerdahl. Han viste oss hvordan de bygger sivbåter og fortalte om byggingen av Heyerdahls båter.

Se flere bilder fra turen

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom