Tur til Ecuador

19. januar la vi ut på langtur. Målet for turen var ferie og konvent i Ecuador. De første fire dagene tilbragte vi i hovedstaden, Quito.
Quito var en hyggelig by med koselige artesenia-markeder og svære kjøpesentre i den nye delen av byen og en flott plaza og koselige gater med hus i kolonistil i den gamle bydelen. Vi besøkte noen kirker der som var rikt utsmykket. Vi hadde også et par turer fra Quito.


Hanna på ekvator – en time fra hovedstaden Quito.

Den ene dagen dro vi til La Mitad del Mundo – ekvator. Der koste vi oss en hel dag på området som er bygd opp rundt denne markeringen av verdens midtpunkt. Hanna syns det var stas å være midt i verden. Den andre turen gikk til byen Otavalo – en by som er kjent for sine markeder. Vi hadde en fin tur og fikk oss bl.a. hengekøyestol. Underveis fikk vi en innføring i kultur og natur,og det var interessant. Turen gikk så videre med nattbuss til Puerto Lopez, som er en hyggelig liten by ved kysten.


Filip storkoste seg i bassenget – der vannet målte 27 grader.

Vi ankom kl. seks om morgenen og ble fraktet til hotellet i motorsykkeltaxier – noe Filip syns var storveis. Vi koste oss på hotellet og i den sjarmerende byen en fire dagers tid. Været var ikke helt topp, men vi badet og koste oss likevel. Deilig med rolige dager og gode temperaturer både til lands og til vanns. Vi skulle møte de andre utsendingene i Guayaquil og tok derfor buss dit på søndag.

Der bodde vi hos Siv Anett og Kjetil som vi ble godt kjent med på kurset vi var på i Stavanger før vi dro. Vi hadde noen hyggelige dager sammen med dem og resten av gjengen der, og fikk bl.a. se litt av hvordan arbeidet drives i Ecuador. Det var interessant for oss ferskinger.

Så satte vi igjen kursen for Puerto Lopez og konvent, der alle utsendingene fra Bolivia og Ecuador var samlet. Vi hadde besøk fra Modum, og hadde noen gode, interssante og inspirerende dager. En flott blanding av godt fellesskap, utveksle erfaringer, litt påfyll av ulike slag og interssante temasamlinger. Været var også noe bedre disse dagene så vi nøt Stillehavet og det gode klimaet, selv om det for noen av oss kunne bli i varmeste laget. Ungene koste seg i varmen og nøt å kunne bade så mye de ville. Volontører fra Ecuador var med og hadde opplegg for ungene på formiddagene. Det var moro. Det var også flott med nye venner både for store og små.


Familiesamling på konferansen.

Vi syns vi har hatt noen gode dager – både på ferie og på jobb, og nå er vi tilbake i La Paz. Det var godt å komme hjem og godt å kjenne at huset og byen her er hjemme nå. Vi er klare for nye arbeidsoppgaver og begynner på jobb så snart karnevalet er over.


Her er hele gjengen med stort og smått samlet i Puerto Lopez. Fra Bolivia, familiene Dagfrid og Stig Lemvik, Mari og Arild Vik, Lina og Ben Tore Beisland, og Brit Elise og Sverre Mangrud. Fra Ecuador, familiene Tonje og Oddvar Bjerkreim, Siv Anett og Kjetil Sande, Lina og Andreas E. Eidsaa Jr., og Astrid Aaasen/Andreas Andersen. FOTO: JOHAN UTEN LAND

Se flere bilder fra turen

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom