Tur til jungelen

Tredagerstur ble til femdagerstur da vi besøkte Rurrenabaque i jungelen. Litt regn om natta stoppet flyene, mens vi fikk noen ekstra dager i varmen.


Familien Vik på ekspedisjon.

Se flere bilder fra turen

Torsdag ettermiddag tok vi fly fra La Paz til Rurrenabaque – som ligger i jungelen 160 m.o.h.
Fredag til lørdag var vi på langtur inn i jungelen. Her var vi på båtttur og fikk se minst 1000 caymanes, som er en type aligator (vi tellte 100 caymaner på land på under en time). I tillegg fikk vi fiske piraya, se mange typer fugler og bade med delfiner.

Høydepunktet var nok da vi alle var tøffe nok til å bade i elva, der vi hadde sett både piraya og caymanes. Men – vi badet sammen med delfinene, som er konger i elva, og da var det i følge guiden trygt.


Ingen problemer å bade her, på tross av forskjellige dyr i området.

Om natten sov vi i koselige jungelhytter med myggnett over senga og frosker på badet.

Vel tilbake i Rurrenbaque, koste vi oss på hotellet og i “byen” Deilig med 27 grader om dagen og mørke, varme kvelder fulle av tropelyder. Ungene nøt å kunne bade så mye de ville i hotellets svømmebassseng og de stroe slappet av med gode bøker.


Filip koser seg i bassenget.

Etter planen skulle vi vært tilbake i La Paz søndag kveld, men på grunn av regn og lavt skydekke kunne ikke flyene lande på gressrullebanen for å hente oss. Flyene ble stadig kanselert, og vi klarte til slutt å skifte til et flyselskap med mindre fly og flere avganger. Så tirsdag morgen var vi på vingene i et lite småfly som tok oss til La Paz. Deilig å komme hjem til fjellufta, men vi er fornøyde med helgas opplevelser.


Arild har fått piraya på kroken.

Fakta Rurrenabaque:
Rurrenabaque is a smaller town in the North of Bolivia, on the Beni River. It is the capital of Rurrenabaque Municipality. In recent years it has become popular with international tourism as it is an easy gateway for visits to Madidi National Park (within the Bolivian rainforest), as well as the surrounding pampas. Locals commonly refer to the town by its shortened nickname, “Rurre”.

Rurrenabaque is located in José Ballivián Province in Beni Department, Bolivia.
Rurrenabaque Municipality, the fouth (municipal section) of José Ballivián Province, has 14,000 inhabitants out of which 8,000 live in Rurrenabaque itself.

Rurrenabaque is reached by bus, 410 km from La Paz (18 hours), or by airplane (1 hour).
Two airlines have flights to Rurrenabaque: Amaszonas and TAM – Transporte Aéreo Militar.
The bus from La Paz pass through Coroico, 70 km from La Paz. On a part of the road from La Paz to Coroico a new highway has been opened at the end of 2006, and the old ‘death road’ is now only for bikers. This ‘death road’ is also called the Yungas Road.

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom