Uten vann i La Paz

På grunn av svært mye regn, er vi uten vann. Oversvømmelse og jordras har ført til at en av hovedvannledningene er ødelagt, og vi vet ikke når vannet er tilbake.

Den første uken vi var i Ecuador var det uvær og svært mye regn i La Paz. Dette førte til store ødeleggelser langs elvene. Noen av broene ble ødelagt av vannstrømmen, og også noen biler ble tatt av de store vannmengdene. Vann og leire lå i tykke lag i gatene og folk som bor nærme elvene har prøvd å demme opp med sandsekker. Vi har ikke merket det på annen måte enn at vi er uten vann.


Volontørene på Casa Alianza har ikke vann i det hele tatt, og må klare seg med det de klarer å fylle i tønner og bøtter når vannbilen kjører forbi.

I dag hadde vi vann en kort periode om morgenen. Etter det har det vært stopp i alle kraner. Heldigvis var vår gode hushjelp, Rufina, klar over problemet, og hadde fyllt opp både bøtter og tønner med vann mens det fortsatt var rennende vann i kranene, slik at det var vann tilgjengelig når vi kom hjem fra Ecuador.

Vi vet ikke når vannet kommer tilbake. I bydelen over oss, der Casa Alianza ligger, har de fått beskjed om at det kan gå to til tre måneder før vannet er tilbake 24 timer i døgnet. Vi får håpe de klarer å få orden på problemet før dette, og iallfall at vi kan ha vann deler av døgnet.

Så nå ligger alle de skitne klærne etter 14 dager i Ecuador i en haug på gulvet – i påvente av bedre tider og vann til vaskemaskinen.

Comments

Legg igjen kommentar:

  Textile Hjelp

Kategorier

RSS / Atom